Host Radiožurnálu

Ovce jsou dobrý sport pro romantiky, byznys ne. Jehněčí stále budí nedůvěru, říká chovatel ovcí

Host Radiožurnálu

Ovce jsou dobrý sport pro romantiky, byznys ne. Jehněčí stále budí nedůvěru, říká chovatel ovcí
Ovce nepotřebují přístřešek, stačí závětří a stín

Radiožurnál

Na českobudějovickém veletrhu Země živitelka představují místní chovatel ovcí a šéfkuchař provozu na Lipně synergii potravního řetězce zaměřeného na ovce. „Pomůžou nám restaurace, které budou vařit jehněčí a skopové maso. Když se zvedne lokální zájem o potraviny, podpoříme odbyt a lidi to zase začnou chovat dál,“ míní chovatel ovcí Jan Vejčík. Proč je jeho živnost spíš drahým sportem? Jak si dobrý život pro ovce představuje kuchař Michal Hruda? A jak se beran stává zlým?
Jan Pokorný

Přepis epizody

Přepis mluveného slova do textu je prováděn automatizovaným systémem a proto obsahuje mnoho nepřesností. Je určen pouze pro rychlou orientaci a vyhledávání. Nalezené výsledky vyhledávání jsou v přepisu zvýrazněny podbarvením.
  • Dobré dopoledne. Posloucháte Radiožurnál s agrosalonu Země živitelka v Českých Budějovicích nebo jak říkají místní Budějovicích. Jsme tady na výstavišti a naším tématem dnes budou ovce a taky kozy. A taky u vaření je tady s námi Jan Vejčík, což je chovatel a zároveň předseda krajského sdružení Jihočeského kraje, svazu chovatelů ovcí a koz. Dobrý den.

  • Dobrý den, který před chvílí řekl, je takto kéž by bylo až do Vánoc, pane. Větší, když bude 30 stupňů.

  • Ano, ale bude to lepší než zima. Příjmů si než mráz.

Více z pořadu

Ostatní také poslouchají

Vybíráme z e-shopu Českého rozhlasu