Názory a argumenty

Války minulé, současné a budoucí. Jaký byl svět od konce druhé světové války v Evropě?

Názory a argumenty

Války minulé, současné a budoucí. Jaký byl svět od konce druhé světové války v Evropě?
Rada bezpečnosti OSN se tento týden neshodla na prodloužení mechanismu, který umožňoval přepravu pomoci

Plus

79 let uplynulo od konce druhé světové války. Toto období charakterizuje absence větších než lokálních konfliktů, proměna mocenského rozložení i rozpínavost nových mezinárodních hegemonů.
Ondřej Konrád

Přepis epizody

Přepis mluveného slova do textu je prováděn automatizovaným systémem a proto obsahuje mnoho nepřesností. Je určen pouze pro rychlou orientaci a vyhledávání. Nalezené výsledky vyhledávání jsou v přepisu zvýrazněny podbarvením.
  • Vítejte k speciálnímu vydání pořadu Názory a argumenty. Tentokrát k datu osmého května, to znamená den vítězství. A od mikrofonu zdraví Ondřej Konrád.

  • Názory a argumenty.

  • A hosty ve studiu jsou Jefim Fištejn, publicista a zároveň dlouholetý redaktor Rádia Svobodná Evropa Rádia Svoboda. Dobrý den. Dobrý den. Jan Kofroň. Doktor Jan Kofroň z Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy v politologické katedry. Dobrý den. Dobrý den. A kolega zahraničněpolitický komentátor ČRo Jan Fingerland. Buď zdráv. Dobrý den. Pánové, osmého května 1945 skončila druhá světová válka. Příští rok už to bude 80 let rovných. Dá se? Já vím, že je to obtížné, ale přece jenom, dá se nějakým způsobem charakterizovat to období, které následovalo až do dneška, které vlastně obsahuje čtyři generace lidského pokolení? Je Fin.

Ostatní také poslouchají