Osobnost Plus

Rusista: I když část Rusů s válkou nesouhlasí, nemohou se ozvat. Oficiální výklad je bez konkurence

Osobnost Plus

Rusista: I když část Rusů s válkou nesouhlasí, nemohou se ozvat. Oficiální výklad je bez konkurence
Tomáš Glanc, rusista

Plus

Ukrajinští vojáci se během léta dostali do ruského vnitrozemí, kde bylo desítky tisíc Rusů evakuováno. Kreml se snaží celou operaci zlehčovat a využívá ji k posílení narativu, že Rusko je ve válce s celým Západem. „Síla odporu je uměle minimalizovaná,“ popisuje rusista Tomáš Glanc ve vysílání Českého rozhlasu Plus. „Řada lidí v Ruské federaci se přitom cítí ohrožená politikou svého státu,“ zdůrazňuje.
Barbora Tachecí

Přepis epizody

Přepis mluveného slova do textu je prováděn automatizovaným systémem a proto obsahuje mnoho nepřesností. Je určen pouze pro rychlou orientaci a vyhledávání. Nalezené výsledky vyhledávání jsou v přepisu zvýrazněny podbarvením.
  • Začíná osobnost. Plus Barbory Tachecí nevěřím, že někdo zlý.

  • I na vrcholu té ruské pyramidy cítí skutečně ohrožení Ukrajinou nebo Severoatlantickou aliancí? Pocit ohrožení je součást oficiálního mýtu, který byl autorsky vytvořen a je šířen propagandou, říká muž, který jí v Rusku žil. Rusko studoval, ruskou společnost sleduje a přednáší o ní mimo jiné v Curychu a Basileji. Rusista Tomáš Glanc opět u nás ve studiu. Vítejte. Dobrý den.

  • Dobrý den a hezký den z plusu přeje Barbora Tachecí.

Více z pořadu

Ostatní také poslouchají

Vybíráme z e-shopu Českého rozhlasu