Pochoutkový rok
Tajemství českého chleba je odhaleno, záleží na mouce. Ta žitná má méně lepku
Pochoutkový rok
Rádio vašeho kraje
Český chléb závisí na dobré žitné mouce. Žito seté se v našich krajích pěstuje odnepaměti. Historické zdroje uvádějí, že se k nám dostalo na konci doby bronzové spolu se Slovany. Pro pěstování žita jsou vhodnější vyšší polohy, a proto je spatříme na polích nejen ve střední a severní Evropě, ale i v Asii či severní Americe. U nás se nejvíce vyskytuje v podhorských oblastech jižních, východních a západních Čech, i na Vysočině.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Procházku v chladivém zeleném stínu nabízí v létě Bohumilická alej na Prachaticku
Česko – země neznámá
-
Obložený chlebíček potěší oko i chuťové pohárky. Na tři kousnutí zažijete ráj v puse
Pochoutkový rok
-
Kočičí štajryš. Staročeský, jednoduchý, výborný
Vaření s Mirkou Kuntzmannovou
-
597. schůzka: Exulanti, emigranti a svůdci
Toulky českou minulostí
-
Hliněné kuličky z Brtnice se už v důlku nerozpadnou. Jsou vypálené
Příběhy z Vysočiny
-
Lesníci vykupují žaludy a bukvice. Plody ale musí být nepoškozené, čisté a sebrané v určité lokalitě
Zprávy z jižních Čech
-
Sekvoje nerostou jen v Severní Americe, ale i na severu Brna. Vysadil je tam Lukáš Maršálek
Zprávy z jižní Moravy
-
Štěpánská pečeně
Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou