Pochoutkový rok
Uhlířina: Historie jednoduché dobroty, která zachutná a zasytí
Pochoutkový rok
Rádio vašeho kraje
Brambory, houskový knedlík nebo noky z mouky, vajec a vody, to celé ochucené cibulkou osmaženou na kousku sádla. To byla uhlířina. Kdysi se prý připravovala v lesnatých oblastech, kde přebývaly rodiny uhlířů. Ti pálili v milířích dřevo a vyráběli tak dřevěné uhlí. Uhlířina byla oblíbeným jídlem také mezi horníky v hornických oblastech. Například na Kladensku.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Bramborové placičky plněné houbami od Heleny Shejbalové
Pochoutkový rok
-
Lidové vápenky byly místem těžké práce i společenských setkávání
Němí svědci historie
-
Kachlová kamna už nejsou, co bývala, Jaromír Láznička se musí...
Příběhy z Vysočiny
-
U Duchcova bude prý jednou moře. A tak si tam už vybudovali...
Česko – země neznámá
-
Vánoční hubník. Tradiční štědrovečerní pokrm z Podkrkonoší
Vaří Mirka Kuntzmannová
-
Mrtvé dřevo není výsadou bezzásahových lokalit
Poznáváme Šumavu
-
Kouzlo trdelníku spočívá v jeho čerstvosti. Zkuste ho doma, stačí na něj pár surovin
Babské rady
-
Vladimír Burjánek: Kamna
Nedělní káva
-
Topíte v krbových kamnech, kamnech na uhlí nebo kotlích správně? Začátečníkům pomůže teploměr
Hobby magazín