Příběhy z Vysočiny

Vaječný bílek nahradí lák z naložené cizrny, cukr může být březový. Veganské cukroví je moc dobré

Příběhy z Vysočiny

Vaječný bílek nahradí lák z naložené cizrny, cukr může být březový. Veganské cukroví je moc dobré
Silvie Šitavancová, veganská cukrářka

Vysočina

V poslední době přibývá lidí, kteří se rozhodli, že ze své stravy vyloučí živočišné složky. Často je také k vegetariánství, veganství nebo bezlepkové stravě přivede zdraví. A Vánoce jsou tou pravou zkouškou, jak se s přípravou takového jídla poprat. Je vůbec možné upéct cukroví, které je bezlepkové, čistě rostlinné a bez bílého rafinovaného cukru? Našli jsme místo, kde letos pečou dokonce jedenáct druhů.
Irena Šarounová

Více z pořadu

Vybíráme z e-shopu Českého rozhlasu