Radioporadna
Linh Phamová, specialistka na asijskou a vietnamskou kuchyni, má ale ráda všechny možné chutě světa
Radioporadna
Hradec Králové
Vietnamská kuchyně je velmi oblíbená v mnoha zemích světa, zároveň je považována za jednu z nejzdravějších. Právě této kuchyni se dnes věnujeme v radioporadně. Naším hostem je odbornice, která se v chutích, vůních i záludnostech této kuchyně opravdu vyzná. Linh Phamová se nestydí za to, že je rejžožroutka, naopak se tím pyšní.
Pavla Kindernayová
Přepis epizody
-
Vietnamské kuchyně je velmi oblíbená v mnoha zemích světa a zároveň je považována za jednu z nejzdravějších. Právě této kuchyni se dnes budeme věnovat. K poslechu i účasti v rádiu poradně zve Pavla Kindernayová, protože naším hostem je odbornice, která se v chutích a vůních i záludnostech této kuchyně opravdu vyzná. Líp, informoval, která se nestydí za to, že je rýže. Peroutka. Naopak se tím pyšní. Vítejte u nás. Dobré dopoledne. Dobrý den. Už podle jména je jasné, že nepocházíte z Čech. Kolik let jste žila ve Vietnamu?
-
Tak ve Vietnamu jsem žila čtyři roky a když mně byly čtyři roky, tak se naši přestěhovali sem do Čech a od té doby žiji tady. Takže v Čechách už jsem 28 let.
-
28 let. Vystudovala jste mezitím dvě vysoké školy, které ale s gastronomií nemají vůbec nic společného. Já jsem teda nikdy neuvažovala o tom, že by šla dělat u Castra.