Radioporadna

Linh Phamová, specialistka na asijskou a vietnamskou kuchyni, má ale ráda všechny možné chutě světa

Radioporadna

Linh Phamová, specialistka na asijskou a vietnamskou kuchyni, má ale ráda všechny možné chutě světa
Linh Phamová ve studiu Českého rozhlasu Hradec Králové

Hradec Králové

Vietnamská kuchyně je velmi oblíbená v mnoha zemích světa, zároveň je považována za jednu z nejzdravějších. Právě této kuchyni se dnes věnujeme v radioporadně. Naším hostem je odbornice, která se v chutích, vůních i záludnostech této kuchyně opravdu vyzná. Linh Phamová se nestydí za to, že je rejžožroutka, naopak se tím pyšní.
Pavla Kindernayová

Přepis epizody

Přepis mluveného slova do textu je prováděn automatizovaným systémem a proto obsahuje mnoho nepřesností. Je určen pouze pro rychlou orientaci a vyhledávání. Nalezené výsledky vyhledávání jsou v přepisu zvýrazněny podbarvením.
  • Vietnamské kuchyně je velmi oblíbená v mnoha zemích světa a zároveň je považována za jednu z nejzdravějších. Právě této kuchyni se dnes budeme věnovat. K poslechu i účasti v rádiu poradně zve Pavla Kindernayová, protože naším hostem je odbornice, která se v chutích a vůních i záludnostech této kuchyně opravdu vyzná. Líp, informoval, která se nestydí za to, že je rýže. Peroutka. Naopak se tím pyšní. Vítejte u nás. Dobré dopoledne. Dobrý den. Už podle jména je jasné, že nepocházíte z Čech. Kolik let jste žila ve Vietnamu?

  • Tak ve Vietnamu jsem žila čtyři roky a když mně byly čtyři roky, tak se naši přestěhovali sem do Čech a od té doby žiji tady. Takže v Čechách už jsem 28 let.

  • 28 let. Vystudovala jste mezitím dvě vysoké školy, které ale s gastronomií nemají vůbec nic společného. Já jsem teda nikdy neuvažovala o tom, že by šla dělat u Castra.

Více z pořadu

Vybíráme z e-shopu Českého rozhlasu