Radioporadna
Zmrzlina, to jsou emoce. Vrací nás do dětství, usmívá se držitelka ocenění Regionální potravina roku
Radioporadna
Hradec Králové
Osvěžující radioporadna Českého rozhlasu Hradec Králové. Zaměříme se na zmrzlinu. Protože už ve starověkém Řecku Homér psal o tom, jak blahodárný vliv na nás zmrzlina má, vyplavují se hormony štěstí a máme větší chuť do života. Hodně o tom ví zmrzlinářka a nanukářka Monika Pavlisová, držitelka ocenění Regionální potravina roku. A určitě nám dá i recept na skvělou zmrzlinu.
Pavla Kindernayová
Přepis epizody
-
Osvěžující bude dnešní poradna ČRo Hradec Králové. Zaměříme se na zmrzlinu. Protože už Homér psal o tom, jak blahodárný vliv na nás zmrzlina má. Vyplavují se hormony štěstí a máme lepší chuť do života. No, hodně o tom ví i zmrzlinářské nanuk a řka Monika Pavlisová, držitelka ocenění Regionální potravina roku. Určitě nám dá i recept na zmrzlinu. Vítejte u nás v ČRo Hradec Králové. Dobré dopoledne. Dobrý den. Tak teď zavřete oči a představte si, že jíte svůj nejoblíbenější zmrzlinu a říkejte, co cítíte.
-
A tak to jste mě trochu překvapila. Takto ještě nikdy rozhovor nezačínali. Ale mám ráda představivost, takže si to zkusím představit. Já miluji čínských s malinami zmrzlinu, takže když si teď představím, že ji konzumují, tak první, co mě napadne, je teda určitě nějak. A pohoda, léto, kamarádi, párty, moře, prostě příjemný příjemný čas. A pak cítím takovou krémovitou jako chuť protkanou trošku sladkokyselou chuť malin, sem tam nějaké zrníčko.
-
No a jak se to hezky rozplývá na jazyku. No a mám chuť na další.