Středočeské příběhy

Proč se do bábovek přidávala Květa nebo Vacatův Kynetín? Rakovnické Muzeum TGM nabízí recepty na slavný moučník

Středočeské příběhy

Proč se do bábovek přidávala Květa nebo Vacatův Kynetín? Rakovnické Muzeum TGM nabízí recepty na slavný moučník
Do bábovek se přidávaly mandle, rozinky, čokoláda nebo šafrán

Střední Čechy

Bábovka patří mezi nejoblíbenější české moučníky. Svědčí o tom velké množství forem na pečení v muzejních depozitářích. V rakovnickém Muzeu TGM zjistíte, jak bábovka přišla ke svému názvu a co všechno do ní naše babičky přidávaly. Výstava „Bábovka na neděli“ bude přístupná v Petrovcově síni až do 12. 06. 2022.

Barbora Kvapilová

Více z pořadu

Vybíráme z e-shopu Českého rozhlasu