Vaříme s Habadějem
Velikonoční nádivka by na svátečním stole neměla chybět. Tradice velí použít na přípravu trojí maso
Vaříme s Habadějem

Hradec Králové
Původně se velikonoční nádivka připravovala bez pečiva. Z mléka a krupice se svařila hustá kaše, do ní se zamíchala vejce a na kousky natrhané nebo pokrájené maso (často kůzlečí). Pak se přidaly zelené bylinky a upekla se.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Alena Zemančíková: Vejce a já
Ranní úvaha
-
K snídani polévka, při žních horká kaše, všichni jedli z jedné mísy, popisuje historik stravu předků
Dopolední host
-
Tipy do kuchyně: Jak na kynuté těsto, když dojdou vejce, nebo jak správně uskladnit česnek
Domácí štěstí Ivy Hüttnerové
-
Špenátový sladký dort
Dobroty Dáši Kubíkové
-
Veganská nádivka ani volské oko není problém, říká veganská blogerka Nikoleta Kováčová
Ve vlastní šťávě
-
Mirka Slavíková - poradna zdravé výživy
Host Dopoledního expresu
-
Bramboráky jinak. Upečte je na plechu, ozvláštnit je můžete přidáním jablek nebo řepy
Babské rady
-
Každé vejce má svůj rodokmen, který si najdete na internetu,...
Host Radiožurnálu
-
Co s vařenými vejci po Velikonocích? Pozor, při pokojové teplotě vydrží 3 dny. Líp jim je v lednici
Radioporadna