Ve vlastní šťávě
S chilli olejem jídlo exploduje chutěmi, aniž by bylo přehnaně pálivé, popisuje jeho výrobce Lukáš Bauer
Ve vlastní šťávě
Radio Wave
Možná jste se s tím na sociálních sítích setkali – rychlým jídlům dominují čínskou kuchyní inspirované recepty na nudle a rýžové pokrmy dochucené víceméně hlavně štědrou dávkou chilli oleje. Ten si můžete připravit buď sami, nebo si ho koupíte hotový ve speciálce. S Lukášem Bauerem, který oleje a knedlíčkové omáčky vyrábí, jsme probrali, proč je obyčejný olej tak skvělé dochucovadlo i proč si k jeho výrobě otevřel vlastní bistro.
Juliana Fischerová
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Chili Ta Thuy o své kuchařské knize: Reflektuje mě. Je to takový podivný česko-vietnamský miš-maš
Blízká setkání
-
Smažený kuskus s vejci
Dobroty Dáši Kubíkové
-
Rafael vs. rýže. Čína. Díl druhý
On Air
-
Thajské nudle s kuřecím masem. Exotika na český způsob aneb jak rychle a jednoduše kouzlit v kuchyni
Vaříme s Habadějem
-
Asijská inspirace pro vaši kuchyni
Kuchařské čarování
-
Šéfkuchař Drdel: Chipsy z bramborových slupek nebo prach z řepy. Plýtvání potravinami je zbytečné
Host Radiožurnálu
-
Pavel Maurer: Čínská kuchyně umí překvapit. Na stůl vám...
Glosa Pavla Maurera
-
Je mi dobře v New Yorku mezi podivíny s nepravděpodobnými příběhy, usmívá se hudebník Pivec
Host Lucie Výborné
-
Je libo pampeliškové chipsy, zelenou bábovku či žaludové palačinky? Recepty nabízí Divoký zelinář
O knihách s knihovnicí