Hobby magazín speciál

Řecká studená omáčka tzatziki s aromatickými bylinami osvěží i zasytí

Hobby magazín speciál

Řecká studená omáčka tzatziki s aromatickými bylinami osvěží i zasytí
Tzatziki

Plzeň

Aromatickou levanduli přidává autorka květinových kuchařek Jana Vlková do sladkých i slaných jídel. Osvěžující letní omáčku tzatziki ale ochucuje jinými bylinami, s levandulí srovnatelnými.
Soňa Vaicenbacherová

Přepis epizody

Přepis mluveného slova do textu je prováděn automatizovaným systémem a proto obsahuje mnoho nepřesností. Je určen pouze pro rychlou orientaci a vyhledávání. Nalezené výsledky vyhledávání jsou v přepisu zvýrazněny podbarvením.
  • Červenec nám voní levandulí a dalšími aromatickými rostlinami. Horko a vůně bylinek prostě k sobě patří. Jestli pak autorka květinových kuchařek Jana Vlková také patří k milovníkům levandule.

  • No ježiš, aby ne. Levandule je, to je vůně nad všechny vůně. Neznám nikoho, kdo by tu vůni neměl rád. Máte ráda vůni? Máte ráda levanduli i v kuchyni? Vařím ráda i levanduli v kuchyni.

  • A já ji používám do slaného i sladkého. Teda, dejte nám nějaké příklady. Do sladkého. To se nabízí. Tak prvoplánově. Dělají se pusinky nebo se dělají třený bábovky. Ale on ne. Dobrá i pro maso na kosti.

Více z pořadu

Vybíráme z e-shopu Českého rozhlasu