Host Radiožurnálu
I bůček je zdravá potravina, když nebude denně, vysvětluje ředitelka spolku FÉR potravina
Host Radiožurnálu
Radiožurnál
Máte jasno v tom, co jsou to éčka nebo betaglukany? Hana Střítecká je ředitelkou spolku FÉR potravina a zná naše jídlo z pohledu chemie. Abychom ale jedli zdravě, tak hned nemusíme být odborníci. „Člověk nemusí být chemik na to, aby pochopil, že potřebuju-li růst svaly, tak potřebuju bílkovinu,“ vysvětluje. Neměli bychom se na talíř dívat také z pohledu chemické továrny, kterou je naše tělo? Jak může pomoci znalost chemie ve zdravé výživě?
Patricie Strouhalová
Přepis epizody
-
Dobrý den. Tím hostem je doktorka Hana Střítecká. Jednak je to chemický technolog a také je to ředitelka spolku Fér potravina a pracuje na ústavu preventivního lékařství Lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Hradci Králové. Pěkně.
-
Vítám. Dobrý den. Děkuji za pozvání. Dobrý den.
-
Proč jste si vlastně na VŠ chemicko-technologické vybrala obor?