Názory a argumenty

Poslechněte si všechny pondělní komentáře s Janem Fingerlandem

Názory a argumenty

Poslechněte si všechny pondělní komentáře s Janem Fingerlandem
Komentátor Jan Fingerland

Plus

Česko už by si mělo dělat starosti nad některými kroky slovenské vlády. Zvýší se příspěvek na péči. Stačí to? Strategická autonomie EU: Heslo, nebo program? Amerika, nebo Austrálie? Kulturní střet o zbraně začíná. Lidovci zasekli legalizaci marihuany.
Jan Fingerland

Přepis epizody

Přepis mluveného slova do textu je prováděn automatizovaným systémem a proto obsahuje mnoho nepřesností. Je určen pouze pro rychlou orientaci a vyhledávání. Nalezené výsledky vyhledávání jsou v přepisu zvýrazněny podbarvením.
  • Možný konec stresu při přijímačkách na střední školy. Mělo by nám Slovensko dělat starosti? Bude stačit příspěvek na péči? Co je strategická autonomie EU? Kulturní střet o zbraně, legalizace marihuany a jeden nápad na záchranu světa. To jsou témata pondělních Názorů a argumentů, které právě začínají. U jejich poslechu vás zdraví Jan Fingerland.

  • Názory a argumenty.

  • Asi nejen rodiče mají v paměti loňské stresy způsobené nejasnostmi kolem přijímacích zkoušek na střední školy. Letos bude možné podat přihlášku i elektronicky. Společnost CERMAT v pondělí spustila digitální přihlašovací systém neboli ty psy, speciální web pro tento účel. A o tom, co tato změna přinese, budu hovořit se svým kolegou, komentátorem ČRo Petrem Hartmanem. Dobrý den, Petře. Dobrý den.

Více z pořadu

Vybíráme z e-shopu Českého rozhlasu