Podhoubí
Odpad je selháním představivosti. Douglas McMaster v londýnské restauraci Silo nemá koš
Podhoubí
Radio Wave
Restaurace Silo obydlela starou fabriku ve východním Londýně. Interiéry jsou z regenerativních materiálů, suroviny od regenerativních farmářů, pekaři si melou vlastní mouku – dřevěný mlýn se dostal dokonce do loga podniku. Restaurace nemá koš a téměř žádný kompost. Většinu zbytků se daří eliminovat už při plánování procesů. Organické zbytky zpracují ve fermentační laboratoři. Vznikají tak unikátní dochucovadla podobná sojové nebo rybí omáčce.
Ondřej Šebestík
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Jste to, co jí to, co jíte. Kalný pase krávy, ale zajímá ho půda. Odměnou je skutečná potravina
Podhoubí
-
Mrtvé dřevo není výsadou bezzásahových lokalit
Poznáváme Šumavu
-
„Nevzniká nic, co by mohlo půdu zatěžovat.“ V Brně testují hnojivo z bakterií, které se samy chrání
Reportáže Radiožurnálu
-
Zelené světy
-
Členovce potřebujeme pro zdravou půdu, jenže se zmenšují, varují vědci
Laboratoř
-
Lenka Kmošková ze Sebranic je archaický nadšenec
Kdo umí, ten umí
-
I když se z psychoterapeuta stane kámoš, neměl by s vámi chodit na pivo
Balanc
-
V Lošticích se olomoucké tvarůžky vyrábějí už od středověku....
Česko – země neznámá
-
Kompostování je metoda, kterou naši předkové běžně používali už před staletími
Hobby magazín