Podhoubí
Současný potravinový systém? Strádá naše zdraví, pole i půda. V chutích jsme konzervativní
Podhoubí
Radio Wave
50 % celosvětových kalorií pokryjí tři plodiny – pšenice, kukuřice a rýže. Tyto plodiny prošly šlechtitelskými a genetickými úpravami zejména v poválečném období, jsou bohaté na sacharidy a jejich úkolem bylo jednou provždy skoncovat s hladomory. To se do jisté míry povedlo a americký šlechtitel a otec Zelené revoluce Norman Borlaug dostal za odolné a výnosné odrůdy Nobelovu cenu míru. Jaká je odvrácená strana průmyslově vyráběných kalorií?
Ondřej Šebestík
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Jste to, co jí to, co jíte. Kalný pase krávy, ale zajímá ho půda. Odměnou je skutečná potravina
Podhoubí
-
Ekologické zemědělství nestačí, varuje rostlinný genetik
Souvislosti Plus
-
Vědkyně Lea Kubíčková o plýtvání potravinami a Food Waste Institutu
Host Dne na Moravě
-
Tipy pro pěstování cukrové kukuřice
Zelené světy
-
Jablko v tabletce i jedlém obalu, který prodlouží trvanlivost. Vědci řeší, jak lépe využít potraviny
Dopolední host
-
To, co chutná nám, chutná většinou i zvířatům. A musíme se...
Glosa Pavla Maurera
-
Bulgur se sýrem a zeleninou. Velmi zdravý a jednoduchý pokrm
Vaření s Mirkou Kuntzmannovou
-
Superpotravina, o které věděly už naše babičky: Kdo zelí kysané pojídá, ten šťastný život mívá
Domácí štěstí Ivy Hüttnerové
-
Fermentací posuneme chuť surovin na další úroveň. Zužitkujeme skoro všechno, říká kuchař Erik Cehlár
Ve vlastní šťávě
-
Mrkvová polévka se zázvorem. Už naše babičky a prababičky totiž dobře věděly, že „polévka je grunt“
Vaříme s Habadějem