Podhoubí

Současný potravinový systém? Strádá naše zdraví, pole i půda. V chutích jsme konzervativní

Podhoubí

Současný potravinový systém? Strádá naše zdraví, pole i půda. V chutích jsme konzervativní
Zuzana Benešová, Nadace Partnerství

Radio Wave

50 % celosvětových kalorií pokryjí tři plodiny – pšenice, kukuřice a rýže. Tyto plodiny prošly šlechtitelskými a genetickými úpravami zejména v poválečném období, jsou bohaté na sacharidy a jejich úkolem bylo jednou provždy skoncovat s hladomory. To se do jisté míry povedlo a americký šlechtitel a otec Zelené revoluce Norman Borlaug dostal za odolné a výnosné odrůdy Nobelovu cenu míru. Jaká je odvrácená strana průmyslově vyráběných kalorií?
Ondřej Šebestík

Více z pořadu

Vybíráme z e-shopu Českého rozhlasu