Vaříme s Habadějem
Treska po katalánsku. Olivy dají rybě exotickou chuť, která potěší milovníky netradičních kombinací
Vaříme s Habadějem
Hradec Králové
Treska se řadí mezi vůbec nejchutnější mořské ryby. Svědčí o tom i fakt, že jen v Británii se jí sní ročně kolem 136 miliónů porcí. Kulinářské možnosti této ryby objevili lidé už před mnoha staletími, neboť treska byla takříkajíc víceúčelová. Mohla se totiž uvařit nejen čerstvá. Po usušení se dala uchovat také pro období, kdy drsné klimatické podmínky lov ryb znemožnily.
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Treska s čočkovým ragú. Zdravé a lehké jídlo, které rozhodně pohladí vaše chuťové pohárky
Vaříme s Habadějem
-
Nejlepší sleď neboli herynek ve Velké Británii je uzený a vyrábí se stejně od konce 19. století
Zápisník zahraničních zpravodajů
-
Lipani podhorní se v řekách sami téměř nerozmnožují. Změnit to má nová metoda jihočeských vědců
Zprávy z jižních Čech
-
Chemie, hluk a sucho vyhnaly z potoků na Vysočině kdysi...
Příběhy z Vysočiny
-
Akvaristé ročně nakoupí 55 milionů mořských živočichů, někteří patří k ohroženým druhům
Laboratoř
-
Kapr, nebo mořská štika? Dostatek omega 3 kyselin mají upravení kapři, navíc se chovají v Česku
Věda Plus
-
Ivan Hoffman: Rybí volba
Glosa Plus
-
Stále teplejší moře zabíjí živočichy. Přibývají mrtvé zóny bez života
Reportáže Radiožurnálu
-
Z rybaření se stává nákladný koníček. Ceny povolenek a dalších poplatků v posledních letech rostou
Zprávy z Vysočiny