Vaříme s Habadějem
Víte, jak správně připravit lilek nebo-li baklažán? A co z něj uvařit? Udělejte si ho zapečený
Vaříme s Habadějem
Hradec Králové
Lilek neboli baklažán je plodina pocházející z Balkánu. Patří do čeledi lilkovitých rostlin, což jej z botanického hlediska řadí mezi ovoce, nicméně je v gastronomii považován za zeleninu. Ač je nezpochybnitelně chutnou a výživově přínosnou potravinou, je opředen také nepříznivými názory na jeho výživové vlastnosti. Milovníci lilku si bez něj neumí představit žádnou grilovačku, skeptici se mu vyhýbají. Do jaké skupiny patříte vy?
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Sklízíte dýně se zelenými skvrnami nebo cukety s hrbolky? Důvodem jsou virózy
Zahrádkářské tipy
-
Kedlubna, taková obyčejná zelenina. A tak velké chuťové překvapení. Udělejte si ji s kuřecím masem
Vaříme s Habadějem
-
Krém z pečeného květáku
Dobroty Dáši Kubíkové
-
Hořčík je v mnoha potravinách. Nevyhazujte peníze za tablety
Náš host
-
Květákový popcorn: Křupavá a zdravá alternativa s nečekanou chutí. Už jste ho vyzkoušeli?
Babské rady
-
Rané brambory se musí rychle spotřebovat. Jejich tenká slupka neumožňuje skladování
Pochoutkový rok
-
Brambory? Nebojte se jich, zařaďte je do svého jídelníčku
Hubněte zdravě s Kateřinou Cajthamlovou
-
Jedlý plevel na louce a zahradě místo zeleniny
On Air
-
Znáte nejzdravější rostlinu na světě? Za oknem ji pěstuje i...
Glosa Pavla Maurera