Babské rady
Svařené víno by nemělo projít varem. Ozvláštněte si ho třeba hruškami nebo granátovým jablkem
Babské rady
Rádio vašeho kraje
Kam až sahá historie svařeného vína, o tom se vedou spory. Můžeme se přiklonit k teorii, že za tento lahodný kořeněný mok mohou staří Římané. Ti během svých dlouhých válečných tažení hledali způsob, jak víno co nejdéle uchovat čerstvé. Protože jiné metody neznali, nápoj konzervovali přidáním medu a citrusů.
Jarka Vykoupilová
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Orat s krávou ve vinohradu? To bude asi premiéra. Naturální vinaři se soustředí na vinici
Podhoubí
-
Hřejivý punč s vůní koření: Vyzkoušejte snadný recept podle Babských rad
Babské rady
-
Moravská vína mají svůj význam a je radost je pít. Některým ale chybí rozmanitost, míní znalec
Hovory
-
Bílé, červené, šumivé. Jakou teplotu má mít při podávání víno? Souvisí s tím i držení sklenky
Pochoutkový rok
-
Víno pijte pro dobrou náladu, ne na smutek, říká Oldřich Bujnoch
Zálety Aleny Zárybnické
-
Víno se nevyrábí, ale tvoří. Je to umělecké dílo v podobě nápoje, usmívá se vinař Radek Žouželka
Radioporadna
-
Dejte si burčák z Choltic i Bítovan. I v našem kraji se vínu daří
Radioporadna
-
Proč a jak archivovat vína
Hobby magazín
-
Zelenina je chutná a zdravá. Jak ji připravit ještě chutnější?
Domácí štěstí Ivy Hüttnerové
-
Archivní klenot, nebo ocet? Předvídat, jak se bude víno vyvíjet, je hrozně těžké, říká someliér
Host Radiožurnálu