Dva na Dvojce

Žluté, želené, pruhované. Jak zpracovat cukety? A proč jsou vhodné i pro naše oči?

Dva na Dvojce

Žluté, želené, pruhované. Jak zpracovat cukety? A proč jsou vhodné i pro naše oči?
Cuketa je vděčná plodina. Zpracovat se dá nasladko i naslano

Dvojka

Mnozí pěstitelé řeší rok co rok otázku, jak zpracovat tunu cuket, která se jim urodila na zahrádce. Kuchař a pedagog Jiří Šedivý uklidňuje. „Cuketa je neuvěřitelná v tom, jak různorodě se dá zpracovat. Nasladko i naslano. Navíc je zdraví prospěšná.“ Kterou odrůdu je možné jíst zasyrova a která je vhodná do salátů? A jsou cukety opravdu jedovaté?
Jiří Holoubek, Šárka Volemanová

Více z pořadu

Vybíráme z e-shopu Českého rozhlasu