Zápisník zahraničních zpravodajů

Kdo v Libanonu neochutnal kasbe najje, jako by tam nebyl, tvrdí místní. Ale troufli byste si? (4/6)

Zápisník zahraničních zpravodajů

Kdo v Libanonu neochutnal kasbe najje, jako by tam nebyl, tvrdí místní. Ale troufli byste si? (4/6)
Žozéf chystá pokrm ze syrových ovčích jater zvaný sóda nebo kasbe najje

Radiožurnál

Světově proslulá libanonská kuchyně je považovaná za sofistikovanou kulinařinu. Na stole lidé očekávají jemná pečená masíčka, humus a spoustu zelených salátků. Libanonské restaurace v zahraničí také obvykle patří k těm dražším. Místní pokrmy v samotném Libanonu proto můžou překvapit. Hlavně v tamních horách si totiž lidé dopřávají jídla výrazně zemitější.
Štěpán Macháček

Více z pořadu

Ostatní také poslouchají