Dva na Dvojce
Neutrální chuť a vůni u lněného oleje nečekejte. Těšit vás ale může vysoký obsah zdravých omega-3 mastných kyselin
Dva na Dvojce
Dvojka
Lněný olej je důležitá surovina pro výrobu laků, fermeží nebo linolea. Díky vysokému obsahu zdravých omega-3 mastných kyselin se s ním ale dá kouzlit i ve studené kuchyni. Jedinou nevýhodou může být jeho nezvyklá chuť a krátká životnost. Uspokojivě se ale dá nahradit i lněným semínkem.
Jiří Holoubek, Šárka Volemanová
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Atentát na Donalda Trumpa
Vinohradská 12
-
Olivový olej po ránu nebo losos k obědu? Bohatý příjem omega-3 mastných kyselin zatočí i s alergiemi
Dva na Dvojce
-
Nedostatek mastných kyselin může způsobit ekzémy, vypadávání vlasů, problémy s očima i lehké deprese
Radioporadna
-
Předkrm z lososa
Dobroty Dáši Kubíkové
-
Vejce v pomazánce, nádivce nebo na pánvi. Ve zdravější podobě oživí talíř každý den
Radioporadna
-
S vůní tradice: Příběh kapra. O jeho zpracování ve studené kuchyni s šéfkuchařem Romanem Paulusem
S vůní tradice: Příběhy potravin
-
Mořské ryby na talíři. Obalujte je jen v mouce, a pokud je vaříte, přidejte kapku octa!
Babské rady
-
Důležitá je každá surovina, kterou můžeme po použití znovu zpracovat. To platí také pro oleje a tuky
Zprávy pro Královéhradecký kraj
-
Rybí ragú po staročesku. Skvělý pokrm s hustou zeleninovou omáčkou na kterém si smlsnou všichni
Vaříme s Habadějem