Radioporadna
Nedostatek mastných kyselin může způsobit ekzémy, vypadávání vlasů, problémy s očima i lehké deprese
Radioporadna
Hradec Králové
Mastné kyseliny jsou základní složky tuků. Výživové a funkční vlastnosti tuků jsou ovlivněny především počtem a umístěním dvojných vazeb (výjimečně i trojných vazeb) a délkou a rozvětvením řetězce mastných kyselin. Omega 3 a omega 6 mastné kyseliny jsou pro naše zdraví důležité.
Lada Klokočníková
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Neutrální chuť a vůni u lněného oleje nečekejte. Těšit vás ale může vysoký obsah omega-3 kyselin
Dva na Dvojce
-
Mořské ryby na talíři. Obalujte je jen v mouce, a pokud je vaříte, přidejte kapku octa!
Babské rady
-
Při hubnutí jsou také důležité pojmy
Hubněte zdravě s Kateřinou Cajthamlovou
-
S vůní tradice: Příběh kapra. O jeho zpracování ve studené kuchyni s šéfkuchařem Romanem Paulusem
S vůní tradice: Příběhy potravin
-
Vliv výživy na trávení. Jaké stravovací návyky vedou k obtížím?
Jezte, ať vám to sluší
-
Předkrm z lososa
Dobroty Dáši Kubíkové
-
Nezapomínejte na prohlídky
Minuta pro zdraví
-
Recepty z vajec
Kuchařské čarování