Dva na Dvojce
Čerstvá, nebo mražená zelenina? Mražená je levnější, v dobré kondici a překvapí i obsahem vitaminů
Dva na Dvojce
Dvojka
Nákup čerstvé zeleniny, dovážené mimo hlavní pěstitelskou sezonu z velkých dálek, se může pěkně prodražit. Finančně výhodnou cestou, jak zajistit dostatek zeleniny v jídelníčku, je proto kupovat zeleninu mraženou. Jak kvalitní mražené směsi u nás jsou? Liší se zpracování jednotlivých druhů? A jak mražené pytlíky obstály v testu nežádoucích látek a pesticidů? Spotřebitelská organizace dTest otestovala dva druhy nejprodávanějších mražených směsí.
Jiří Holoubek, Šárka Volemanová
Více z pořadu
Ostatní také poslouchají
-
Dva na Dvojce
-
Vláknina. Proč je v našem jídelníčku důležitá?
Jezte, ať vám to sluší
-
Poradna zdravé výživy: dýně
Co vás zajímá
-
Okurky, třešně nebo cukety. Zavařovací desatero od ředitelky spolku Fér potravina Hany Střítecké
Radioporadna
-
6 supermarketů v krajském městě a v nákupním košíku 8 běžných potravin. Jaké jsou rozdíly v cenách?
Zprávy pro Královéhradecký kraj
-
Růžičková kapusta a kadeřávek jsou otužilci k pohledání. Zimní zelenina má své výhody
Hobby magazín
-
VYŘEŠENO: Je meloun ovoce, nebo zelenina?
Encyklopedie Radiožurnálu
-
Konec plýtvání? Obchodní řetězce nabízejí křivou zeleninu
Pochoutkový rok
-
Ovoce se letos moc neurodí, ale zelenině počasí přeje, tvrdí Ivan Dvořák ze zahrádkářského svazu
Dobrá rada
-
Jak správně potraviny zamrazit? Otázka pro Hanu Stříteckou, ředitelku spolku FÉR potravina
Káva o čtvrté