Názory a argumenty

Poslechněte si všechny sobotní komentáře s Ondřejem Konrádem

Názory a argumenty

Poslechněte si všechny sobotní komentáře s Ondřejem Konrádem
Ondřej Konrád

Plus

Lídři EU podle očekávání jmenovali von der Leyenovou, Costu a Kallasovou. Tři postsovětští poutníci do Unie. Pravicová internacionála: noční můra, anebo fraška? Obchod s chudobou není tajemstvím. Řešit ho žádná vláda nechce. Prezident Petr Pavel je úspěšným moderátorem pouze v zahraničních tématech. Na koleně, za pochodu ani před volbami se reformy dělat nedají. 
Ondřej Konrád

Přepis epizody

Přepis mluveného slova do textu je prováděn automatizovaným systémem a proto obsahuje mnoho nepřesností. Je určen pouze pro rychlou orientaci a vyhledávání. Nalezené výsledky vyhledávání jsou v přepisu zvýrazněny podbarvením.
  • Noví lídři EU a také výhrady některých postsovětských zemí na unijní členství. No ale bude také mezi jiným řeč, to jakési možná vznikající pravicové internacionále, která by mohla být jak noční můrou, ale také jenom možná pouhou fraškou. Začíná sobotní vydání relace komentářů a poznámek k aktuálnímu dění ve světě i doma. A ze studia ČRo Plus zdraví Ondřej Konrád. Dobrý den.

  • Názory a argumenty.

  • Premiéři a prezidenti 27 členských zemí EU ve čtvrtek podle očekávání jmenoval i Ursulu von der Leyenovou na druhé funkční období do čela Evropské komise. No a do křesla předsedy Evropské rady bývalého portugalského předsedu vlády Antonia Koštu. No a konečně rozhodli, že šéfkou evropské diplomacie se stane estonská, poměrně ostrá premiérka Kaja Kallasová. Více někdejší vedoucí pobočky ČTK v Bruselu Karel Barták.

Více z pořadu

Ostatní také poslouchají

Vybíráme z e-shopu Českého rozhlasu